Iep
japanse wateriep

Frank van Pamelen

Japanse wateriep

Ik sta hier zwaar teleurgesteld te zwijgen
Als hevig onbegrepen wateriep
Ik had zo graag een haiku willen krijgen
Want haiku’s die gaan, net als ik, heel diep

Oké, ik ben hier weliswaar geboren
En over hometown Tilly niets dan goeds
Toch had ik graag een haiku willen horen
Omwille van mijn oerjapanse roots

Ik voelde mij tot nu toe zeer gezegend
Hier in de Fuji- en de sushistad
Vandaar dat ik, mijn wensen overwegend
Het allerliefst een haiku had gehad

Want een sonnet, dat klopt dus voor geen meter
Nou ja, so be it, volgende keer beter

Frank van Pamelen
Geluidsfragment
Videofragment

Met dank aan Omroep Tilburg

 geadopteerd door:

 John Stals en Mies Hezemans

Zelkova serrata
Deze wateriep wordt gewaardeerd vanwege zijn aantrekkelijke groeiwijze. Geplant in 2007. Er zijn toen vijftien bomen en een Magnolia geplant, middels een gelegenheidssamenwerking van ambtenaren en Stichting Stadsbomen. De informatie over de bomen is afkomstig van Joost Werkhoven, rondleidingen monumentale bomen-op-aanvraag Tilburg.